به گزارش گروه سلامت طبنا (خبرگزاری سلامت) از مدیکالاکسپرس، ویرایش RNA، نوعی مکانیسم ژنتیکی است که موجب تغییراتی در پروتئینهایی که برای ارتباط بین سلولهای عصبی مغز ضروری هستند، میشود. این پروتئینها سیناپس نام دارند.
تنظیم فرآیند ویرایش RNA، در مغز افراد مبتلا به آلزایمر بههمریخته است و البته هنوز مشخص نیست که آیا این بههمریختگی موجب آلزایمر میشود یا خیر. اما بررسی محققان استرالیایی نشان داده که وقتی نظم ویرایش RNA به هممیریزد، سیناپسها کارایی خود را از دست میدهند و فرد به بیماری آلزایمر مبتلا میشود.
این کشف میتواند در آهسته کردن روند پیشرفت آلزایمر در افراد موثر باشد. همچنین بیماریهای تحلیل اعصاب دیگر را هم درمان کند.
درک مکانیسمهایی که باعث از بین رفتن سیناپسها میشود برای مبارزه با بیماری آلزایمر بسیار مهم است. افراد مبتلا تمام تواناییهای حافظهای خود را از دست میدهند. اما با حفظ عملکرد سیناپسها میتوان جلوی این اتفاق را گرفت.
بنا به گفته بسیاری از دانشمندان، آلزایمر ناشی از تشکیل مادهای به نام آمیلوئید در مغز است. در نتیجه برای درمان این بیماری روی کشف روشهای حذف این ماده در مغز متمرکز شدهاند. اما مهمترین اتفاقی که در این بیماری رخ میدهد، از دست رفتن ارتباط بین سلولهای عصبی مغز، به نام سیناپسهاست که وجودشان برای تشکیل حافظه ضروری است.
همچنین سپناپسها برای یادگیری مهم هستند و از بین رفتن آنها باعث از بین رفتن حافظه میشود. محققان میگویند، چنانچه جلوی از بین رفتن این سیناپسها را بگیرند، میتوانند از پیشرفت آلزایمر پیشگیری کنند.
به گزارش طبنا، این روش درمان آلزایمر میتواند برای بیماریهای دیگر تحلیل اعصاب مانند پارکینسون هم موثر باشد.
مترجم: نادیا زکالوند
نظر شما